Happenings i Huset

Här kan du läsa om vilka events, föreläsningar, workshops och liknande som huset erbjuder utöver vårt standardutbud.

Du kan läsa om våra återkommande klasser av yoga och meditation mm HÄR.

7BF06EFB-907E-4DDA-9A30-67DE03DCD587

Januari

Sensing Yoga

24 januari

Kursens innehåll:

✨Sensingyoga ✨

Hej och varmt välkomna till vårens sensing yoga med mig, Pernilla.

Sensingyoga är en yogaform som passar alla, oavsett om du aldrig yogat innan eller har års av erfarenhet. Det är en mjuk och tillåtande yogaform som hjälper dig att landa hem. Sensingyogans naturliga rörelser hjälper kroppen att släppa på spänningar och stress. Varje klass avslutas med en yoga nidra, en yogisk vila som hjälper dig att komma djupare ner i din avslappning.

✨ Plats Hela hälsans hus

✨ Prova på klass 24 januari, 120 kr

✨ Kursstart den 31/1

✨ Tid: Onsdagar klockan 19.30-20.30

Du bokar in dig på 10 tillfällen med uppehåll vid lov veckorna (vecka 7 och vecka 14).

✨Investering: 1600 kr

Early bird: du får 10% rabatt om du anmäler dig innan årets slut🙏🏻 (fakturan skickas innan kursstart i januari ifall du vill använda 2024 års fiskvårdsbidrag).

✨ Anmälan och eventuella frågor kan du mejla till: pernilla@creationsbypm.se

Hela hälsan retreat (1000 x 600 px) (2)

Hela Hälsan Retreat

20-21 januari

Välkommen att anmäla dig till en välgörande helg för hela hälsan – hela dig!

Detta retreat syftar till att grunda och stärka dig i din syn på hälsa och välmående utifrån din unika livssituation.

Vi anser att allt hänger samman och att flera pusselbitar behövs för helhetshälsa; Både självkärlek, rörelse, näring, återhämtning, psykisk och själslig medvetenhet, sunda relationer med mera.

Vägen till välmående är också ett inre läkande, sökande, skapande och ansvarstagande.

Vi vill under dessa dagar inspirera och stärka dig både utifrån och inifrån med motivation och handlingskraft.

Innehåll

Dagarna fylls av olika former av yoga, meditationer, föreläsningar och workshops. Bland annat:

 • Yogaklasser
 • Yin- Yang – Nidra
 • Föreläsningar
 • Kost/Näring – Stress/återhämtning – Hela hälsan
 • Workshop för förändring – Visualiseringsövningar

Under helgen kommer det även finnas tid för återhämtning, god och ansvarsfullt lagad mat, promenader i vacker miljö vid skog, landsbygd och hav, bad och givetvis mys tillsammans.

Öppningserbjudande 3000 kr (ord pris 3500 kr)

Anmäl nu – betala 31 december. Lunch & fika ingår båda dagarna. Även frukost tillsammans i Huset på söndagen.

Boende bokas separat. Vi rekommenderar mysiga Freadals B&B. Delat/enskilt rum samt möjlighet att ta med/tillreda egen middag.

Kontakta oss för mer info.

Gör dig redo att välkomna dig hem till dig själv!

Mars

Maj

Medveten Kärlek

11e & 25e april - Kl 18-20.30

Innehåll:

Kursen som fördjupar kärleken och kontakten med din partner!

Vill du/ni att kärleken ska att spira i vår och sommar så är detta en perfekt chans att få information och handfasta verktyg som kan ta relationen till nästa nivå! När du är villig att vara nyfiken på din relation så har du ett helt annat utgångsläge att både få exakt det du önskar i en relation och också kunna ge kravlös och villkorslös kärlek till en partner.

Relationen är enligt mig (Erika) en kombination av den energi som du och din partner investerar i den. Summan av det ni båda bygger på till er relation blir resultatet som ni känner och upplever att ni har mellan er.

Det blir en hållbar, härlig och trygg relation om ni båda är villiga att investera från ert eget håll. Om det inte känns sådär jättestadigt och härligt på bron kanske det är för att ni inte vet hur ni ska bygga tillsammans just nu. Det är såklart okej, alla relationer har sina utmanande faser.

För att kunna investera rätt i er relation och bygga bron krävs att du vet vad som är hållbart för just er bro/relation. Det är också av vikt att du vet vad DU och din kärlek vill och behöver och att kunna dela det med varandra på ett respektfullt sätt. Kom ihåg att er relation är unik för just er två, ingen har exakt samma känslor, bakgrund och förutsättningar som du/ni har tillsammans.

Det går därmed inte att göra som andra gör och nå framgång, det krävs en fördjupning i dig/er själva. För att skapa villkorslös kärlek tillsammans krävs en vilja att ta reda på, hur kan jag göra det finare för min kärlek i vår relation? OCH en vilja att ta reda på, hur kan jag må bättre och ta ansvar för mina behov och känslor i relationen?

Att skapa en medveten relation på detta sättet ger dig och din kärlek ett tryggt och starkt band som gör det möjligt att förlora er i kärlek och passion tillsammans på en helt ny nivå!

Upplägg:

2 kurstillfällen på 2,5h

Datum: 11 april & 25 april

Tid: Kl. 18-20.30 med paus

1700kr / par 1350kr / person

Anmälan till: helahalsanshus@gmail.com

Hela Hälsan Festival 2024

11-12 maj

Vi vill bjuda in till en helg i hälsans tecken, ge inspiration och motivation till hälsa och inte minst gemenskap och samverkan för bygden och alla eldsjälar!

Lördag - Utomhusmässa - Gratis prova på - Upplevelse för alla sinnen

Denna dag är en dag för inspiration och en upplevelse för alla sinnen! Behandlingar, natur, bad i skog & hav, promenad, härligt häng.

Vi har en symbolisk entréavgift på 30 kr/person (under 15 år gratis). Kom och förkovra dig på vår utomhusmässa bland våra härliga lokala utställare och deras produkter och konstverk. Prova på kostnadsfria sessioner, soundhealing, gong, föreläsningar, yogaklasser och häng i vårt fina hus och i de vackra omgivningarna!

På utomhusmässan under lördagen erbjuder vi plats för lokala verksamheter och eldsjälar som vill göra skillnad för folkhälsan på sitt unika sätt, med produkter, tjänster mm. Vi presenterar dessa verksamheter löpande på instagram/facebook, så följ oss där!

Vi har ett härligt gäng med kreativa företag inom hälsa, kroppsvård, skapande, keramik, konst, yogalärare från trakten som vill samskapa och erbjuda KOSTNADSFRIA PROVA-PÅ-klasser. Butiker, salonger och företag från Frillesås, Åsa, Ubbhult, Fjärås, Göteborg, Kungsbacka och Varberg. Vill du vara med och ställa ut på mässan och dela denna härliga dag i gemenskap och samskapande? Kontakta oss! Platserna för utställning är nästan fyllda. SÅ KUL!

Vi välkomnar varmt följande:

 • Planina Ceramics
 • Withsegerquist
 • Smalltowngirls foodtruck 
 • Belinda – Musik och Soundhealing
 • Caisa selection
 • Lisa för själen
 • Pernilla Lundberg
 • Creations by pm
 • Nuetdu
 • Ditt unika jag 
 • Marielle massage
 • Muskelfavoriten
 • Gröna Sköna 
 • Therese Lind 
 • Room for Recovery
 • West dreads
 • Marama Maria 
 • Female Healing Zonterapi
 • Kalina Holistic Health

 

På lördagen mellan kl11 och kl17 kommer det alltså finnas kostnadsfria prova-på klasser, föreläsningar & sessioner. Här är det först till kvarn att skriva upp sig på listor på plats eller drop in vid start.

Kl 16 kommer Belinda hålla en mysig spelning och framföra sin underbara musik för oss.

Söndag - Eventdag - Inspiration - Yoga - Föreläsning - Utveckling

Denna dag är en eventdag med några av Västsveriges mest populära och omtyckta ledare och inom Yoga och Personlig utveckling. Du kan boka dig HÄR på en eller flera klasser.

SCHEMA: 

10.30 – 11.30 Sofia Löfstaf  – Roligt & utmanande med PEAK-position

12.00 – 13.00 Hanna Nylin – Inside Flow

Lunch 13-14.30

14.30 – 15.30 Dennis Shepherd – Föreläsning  – Hitta hem i en förvirrad tid

16.00 – 18.00 Michelle Baker – Breathwork 

18.30 – 19.45  Johanna Hellén – Kundalini Yoga – Landa i Själen

PRESENTATIONER

SOFIA LÖFSTAF

Om Sofia: Med 15års erfarenhet, med glädje och passion delar Sofia med sig av yoga. Hon jobbar på heltid med yoga och träning och finns i Göteborg med omnejd till vardags. Utbildar i Global Yoga och leder retreats ibland. Älskar att träffa ”helt vanliga människor” på mattan 🙂 

Om klassen: Häng med på en roligt (och lite utmanade ;)) yogaklass där vi kommer jobba mot en PEAK-position. Klassen är för alla och man kommer kunna utforska peak-positionen oavsett om du är nybörjare eller har yoga länge. Dessutom kommer vi jobba med en intention som stärker, motiverar och inspirerar till att integrera yogan i livet.

HANNA NYLIN

Jag är en instruktör med kärlek till rörelse. Mitt signum är individanpassat och evidensbaserat med synsätt att det mesta är möjligt för de flesta! Med detta perspektiv är min ambition att vidga vyerna för vad yoga kan vara och hur träning kan utföras. 

Jag undervisar fysiska klasser och bär stolthet i att arbeta med dagens vetenskapliga kunskaper om kroppen och sinnet. Min önskan är att bygga hållbara och medvetna deltagare både i sin kroppsuppfattning och sinne. 

Efter undervisning på heltid sen 2014 studerar jag nu på fysioterapiprogrammet och undervisar endast mina 3 favoritklasser. 

En av dem är INSIDE Flow som jag ska dela med er! En vinyasa ”on beat” där musiken blir kopplingen mellan kropp och själ, en rörlig meditation där känslorna får tala genom fysiskt uttryck! För mig är det ett ultimat verktyg för att öva på tillåtelse, acceptans och uttryck av det som puttrar på insidan på ett glädjefullt sätt! En hälsoboost inifrån och ut – inside flow. Varmt välkommen!

DENNIS SHEPHERD

PRESENTATION: Jag är socionom, psykoterapeut och meditationslärare. Jag driver en privat psykoterapimottagning. Jag både handleder, utbildar och föreläser utöver terapin. Jag är också sexbarnspappa, fighter och biker med en tovig själ. 
 
FÖRELÄSNING: Mötet i gränslandet mellan psykologi och mystik! En föreläsning om vad den moderna människan behöver för att hitta hem i en förvirrad tid.
 
 

MICHELLE BAKER

Michelle Baker is a facilitator, practitioner, teacher, mentor and writer known for her grounding presence and steady counsel. Her work is centered around personal growth and guiding people back home to the innate wisdom of their bodies through a weaving of the breath, somatic and energy-based practices, yoga, meditation and body focussed inquiry and coaching. She has had the privilege of studying with a variety of prominent teachers and mentors in all these fields and has gone on to become a mentor and teacher herself. Her love of words and her curious nature is woven into all that she offers. She has been working with clients individually since 2013 and leading groups in person and online since 2014.

Michelle grew up in upstate New York and began her work in holistic wellbeing over a decade ago as a life coach and private chef while living in Brooklyn. She works with clients individually and leads classes, retreats and group healing series both online and globally. She currently lives on the Swedish west coast with her partner and their dog, Bodhi.

RADIANT WELLBEING / FEELING & HEALING

There are some things in life, many things rather, that you can’t think you’re way through, you need to feel your way through. This gathering is a welcomed opportunity to tap into the innate healing capacity of the breath to help you move and feel through whatever might need moving and feeling through.

_____

We’ll begin class in circle with an introduction to the breath and a communal conversation around the theme before leaning into the main ingredient, an active meditation technique where you will use your breath to dive in to your inner nature. We’ll close our time together in circle.

JOHANNA HELLÈN

Johanna Hellén är certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare med särskild förkärlek för det lugna och inkännande i yogan. I kundaliniyoga använder vi oss av andning, meditation, kroppsställningar och mantran för att stärka kropp, själ och sinne. Här får du verktyg som kan få dig att slappna av samt hitta lugnet och glädjen i livet. Den här yogaformen utförs till stor del sittande och passar alla. Du måste varken vara vig eller vältränad. Klassen lämpar sig för alla, oavsett om du är van kundaliniutövare eller nybörjare.

Klassen du här kan få uppleva är en kundaliniyogaklass för att landa i själen. Vi använder oss av hjärtöppnande tekniker, meditation och medveten närvaro för att du ska få möjlighet att känna den där essensen som är du. 

PRISER:

1 klass – 300 kr

2 klasser – 550kr

3 klasser – 800kr

4 klasser – 1050kr

5 klasser – 1300kr

Alla klasser – 1550kr

Husets klippkortskunder har 10% rabatt på ovan priser.

Alla klasser är 1h förutom Breathworken som är 2h, därför räknas breathworken som 2 st klasser. 

När du lagt in din bokning swishar du investeringen till 1234 777 801. I swishen skriver du “Festival” och hur många klasser du bokar (ex “Festival 3st”).  Bokning är bindande men platsen kan överlåtas. Har du exempelvis bokat dig på Breathwork plus 2 till skriver du alltså “Festival 4 st” och swishar 1050 kr. 

PAUS / MAT

Vi kommer under söndagen 12 maj ha möjlighet för gött häng om du vill vara kvar vid huset även mellan klasser eller om du inte bokar dig på alla. Du kan ta med dig mat för dagen. Kyl finns för förvaring. Vi har även öppet inne mellan 13-14.30 om du vill äta medtagen mat. 

Annars rekommenderar vi Skårds Gårds härliga brunch som ligger 15 min bort med bil, eller mysiga Freadals Gård med 15 min promenavstånd, som har öppet för lunch. Boka gärna dessa i förväg så de vet om att du kommer!

 

Workshop – Queenage

25 maj - kl. 09-15

En inspirerande och kraftfull dag för dig som är kvinna mitt i livet!

Här är stunden för dig att få uppleva total avslappning, rörelse, kraftfulla övningar för den kvinnliga
kroppen. Få en inblick i hur vi som kvinnor är starkt kopplade till Moder Jord och hur vår cykel och
våra hormoner påverkar vårt liv och vår hälsa.
Du kommer tryggt guidas genom ett antal övningar som ger dig avslappning och koppling till din
kropp på ett djupare plan. Du får uppleva kraften av att dela din sanning. Att i ett tryggt space få
möta andra kvinnor samtala om livet och om dina drömmar och visioner.
Vi talar om det som är äkta och sant i livet, vi talar utifrån hjärtat. Du kommer även få ta del av en kraftfull shamansk kakaoceremoni.

Denna workshop är för dig som är kvinna mitt i livet, sannolikt är du mellan 35- 65 år.
Den period i livet där vi möter nya utmaningar och där våra kroppar börjar påminna oss om att vår hälsa är så viktig. Den period i livet där stressen kan vara hög på grund av så många olika anledningar. Genom att hitta nycklarna till balans och din inre kraft kan du ge dig de bästa av förutsättningar för att skapa balans inom dig, återupptäcka livskraften och glöden inom dig, bli en Queenager.

Workshopen leds av Maria Berg, grundaren av Marama och online programmet Omfamna
Klimakteriet. Maria är healer och prästinna med utbildningar som Sensing Yoga, Hormonyoga,
Hukbadsfacilitator, Shamansk healing, Reiki Master, Wombhealing, Womens Health Coach med
fokus på klimakteriet. Maria är förutom mamma, fru, syster och dotter, före detta verksamhetschef,
med en magisterexamen i Socialantropologi.

Tid: 9:00 – 15:00 (med paus för lunch)
Dag: 25 maj
Plats: Hela Hälsans Hus
Pris: 950 kr. I priset ingår en lättare lunch, ceremoniell kakao och lättare tilltugg.
Bokningen är bindande men kan överlåtas. Betalning sker med swish på plats.
Kom som du är, med ett öppet sinne. Bär bekväma mjuka kläder och vill du tar du med dig papper
och penna för ev. anteckningar.

Varmt välkommen!
Maria Berg – Marama

Kakaoceremoni

26 maj - kl. 18-20 med Erika Holm

Välkommen på Kakaoceremoni!

Erika guidar oss in till hjärtat, styrkan och kärleken.
Denna ceremoni stärker självkänslan och vår autenticitet, det som är du och sant för dig. 🫶

Balansen mellan att sätta gränser och prioritera sig själv på ett mjukt och autentiskt sätt och möta andra i detta kan för många vara en utmaning. Utmaning att stå i sin sanning, i trygghet och utan rädsla.
Tillåt dig att expandera fritt från dömande och i överflöd av kärlek! 

Detta kommer ske i en trygg och tillåtande grupp. Till kraftfull musik och ödmjuk guidning. Kakaoceremonierna hos oss har alltid i syfte att stärka insidan ur olika perspektiv, centrera dig till självkärleken. Din inre power ❤️

Kom och fyll på med kärlek, inre styrka och gemenskap. Kommer bli en riktigt härlig kväll!
Vid fint väder är vi utomhus 🫶☀️❤️

Söndag 26 maj, Kl 18-20.
Investering 350kr, 10 % för dig med 10/20kort.
Swisha även till 1234777801 för att boka din plats.
Bokning/Betalning är bindande men platsen kan överlåtas.

VARMT VÄLKOMMEN! ❤️

Juni

Bara Vara Retreat

DATUM SLÄPPS SNART

När du behöver komma iväg & samtidigt komma hem.

Husets master bedroom bjuder in dig till ditt alldeles egna retreat – Bara Vara.

Här får du landa in i stillhet i en varm och ombonad miljö med möjlighet till återhämtning och reflektion.

Vila, promenera vid havet, på klipporna eller i skogen.

Bada, läs en bok. Var med på våra klasser. Yin yoga, Sinnesvila, Vinyasa Slow Flow, morgon meditation. Kika i kalendern för att se vad som erbjuds när du är hos oss. Kanske vill du boka en avslappnande ansiktsmassage? Kära du, låt oss veta dina önskemål. 

Du skapar själv dina dagar utefter dina behov under denna vistelse.

Maila oss gärna vid intresse så får du bokningsmöjlighet innan datum släpps offentligt. 

VARMT VÄLKOMMEN!

Juli

Selflove Sunday

21 Juli

Innehåll:

Välkommen att omfamna dig själv med kärlek och landa i allt som är du!

Tid: Kl 9-17

 • Yinyasa – Kärlek till kroppen och ditt lymfsystem. Kombinationsklass mellan yinyoga, vinyasa slowflow och lymfyoga.
 • Föreläsning/workshop – Självkärlek & Närvaro, hur gör vi detta när livet utmanar?
 • Föreläsning – Kost ur ett funktionsmedicinskt perspektiv
 • Lunch – Näring & mindfull eating i kombination med en hemlagad ekologisk lunch samt efterrätt.
 • Återhämtning / vila
 • Tid att bara vara, mysa och reflektera i vårt hus och i de vackra omgivningarna. Möjlighet finns även att promenera och kallbada.
 • Kakaoceremoni – Öppna ditt hjärta, släpp taget om det du inte längre behöver och bjud in det du önskar mer av i livet. 

Pris 950kr

10% rabatt för dig med aktivt 10/20 kort.

Anmälan är bindande men du kan överlåta din plats.